🍀شرح جلسهی سی و دوم🍀
مدیریت جلسه و نگارش پست: صبا فاضل
حاضرین: عرفان، سعید دهنوی، فرشته، آیدا، معصومه، سمیه، مجید، ویدا، سعیده، نازنین، محمد و صبا
▫️این جلسه آقای سعید، از دانشجویان آیندهوون، مهمان ما بودند و در ابتدای جلسه، تجربیاتشون از گروه کتابخوانی آیندهون رو با ما به اشتراک گذاشتند. 🙏🏻
📚 کتاب روانشناسی عزت نفس [بخش پایانی]
The six pillars of self-esteem (1993)
By Nathaniel Branden
فرشته ابتدا مروری داشت بر مطالب قبلی که دربارهی عزت نفس ارائه داده بود. تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس رو دوباره توضیح داد. دیدیم که اعتماد به نفس آدم در بعضی کارها کمتر و در بعضی بیشتره. مثلاً کسی ممکنه در آشپزی اعتماد به نفس بالایی داشته باشه اما در سخنرانی اعتماد به نفسش کم باشه. در حالیکه #عزت_نفس مفهوم گستردهتر و کلیتری هست و همهی رفتارهای فرد رو در بر میگیره. شخص میتونه از عزت نفس بالایی برخوردار باشه، با اینکه در بعضی کارها هم خوب نباشه.
⚘ و اما شش رکن اساسی که عزت نفس بر پایهی آنها بنا نهاده میشه:
۱. زندگی آگاهانه: تعهد به یادگیری و افرایش آگاهی و همینطور آگاه بودن به #لحظه_حال
۲. خودپذیری: #پذیرش همهی آنچه هستیم با وجود آگاه بودن از نقاط ضعف و قوت خود
۳. مسئولیت در قبال خود: بازی نکردن نقش قربانی
۴. ابراز وجود: ارزش قائل شدن برای نظر و عقیدهی خود
۵. زندگی هدفمند
۶. یکپارچگی شخصیتی: یکی بودن حرف و عمل
⚘ #کتاب_روانشناسی_عزت_نفس در این جلسه به پایان رسید. در ویدیوی کوتاهی که اینجا میذارم، همین شش پایه برای تقویت عزت نفس توضیح داده میشه.
همینطور، برای مطالعهی بیشتر از لینک زیر میتونین تکههایی از کتاب رو بخونید.
https://kafebook.ir/کتاب-روانشناسی-عزت-نفس/
****
📖 کتاب آیین زندگی:
عرفان در این جلسه، خلاصهای از فصل ۴ و ۵ #کتاب_آیین_زندگی رو برامون گفت. از اونجایی که “سردرگمی” علت اصلی بسیاری از نگرانیهاست، “شناسایی واقعیتها” دربارهی مسئله اهمیت پیدا میکنه. زمانی که سعی در فهم درست مسئله داریم، در واقع داریم ریشههای مشکل رو پیدا میکنیم و همین ما رو یک قدم به پیدا کردن راه حلهای ممکن نزدیکتر میکنه.
****
👥 بعد از ارائهی بچهها، دربارهی این گزارهی نقادانه صحبت کردیم که: “بسیاری از کتابهای روانشناسی و موفقیت که برای عموم نوشته میشوند، همهی انسانها رو در یک سطح میبینند و یک نسخه برای همه، بدون در نظر گرفتن نیازهای آدمها میپیچند!” نظرات گوناگونی در این باره مطرح شد؛ به عنوان نظر مخالف، آیدا اشاره کرد که این کتابها ادعایی برای مؤثر بودن برای همه آدمها ندارند و برای افرادی که سطوح ابتدایی نیازهاشون برآورده شده، میتونه مفید واقع بشه. یا مجید در ادامهی صحبت آیدا اشاره کرد که اگر کتابهایی پرفروش میشوند حتماً مطلب به درد بخوری در اونها وجود داشته که آدمهای زیادی از سرتاسر دنیا اون رو خواندند. هرچند که به خاطر ملاحظات بازاریابی و فروش، عنوانهای جذاب (یا تا حدی عامهپسند) استفاده میکنند. همونطور که حتی در مقالات دانشگاهی هم بحث جذابیت عنوان و مطلب برای دیده شدن بیشتر مطرحه.
⚘ اما، سعید گفت که به جای مطالعهی توصیههای کتابهای روانشناسی، ترجیح میده آدمها رو در دل داستانها و رمانها مطالعه کنه و ببینه کاراکترها بر سر دوراهیها چه تصمیمی میگیرند. به هر حال صحبتهای پایانی جلسه این پرسش رو مطرح میکنه که روانشناسی زرد چیست؟! و مرزش کجاست؟
📚 و دو کتاب که در بین صحبتهای این جلسه پیشنهاد شد:
۱. “چرا ادبیات؟” نوشتهی ماریو بارگاس یوسا
۲. “انسان در جستجوی معنا” نوشتهی ویکتور فرانکل
🌸 با سپاس فراوان از فرشته و عرفان و همراهی همهی حاضرین محترم
****
🔸جلسهی آینده، به مناسبت ۲۵ فروردین، روز بزرگداشت عطار نیشابوری، کمی دربارهی این عارف و شاعر بزرگ صحبت میکنیم. همینطور به اپیزود «جنوبگان» از پادکست “چنل بی” که داستان سفر اکتشافی هِنری ورزلی به قطب جنوبه خواهیم پرداخت.
ایام به کام 🌻
#meeting_minutes
.
.