🍀شرح جلسهی چهارم🍀
به قلم فرشته
🍀و اما شرح مختصری از جلسهی چهارم🍀
حاضرین: الهام، ارمغان، مسعود، صبا، آیدا، سروش، منا، سعیده، مهسا، فرشته
📚 الهام فصل چهارم و پنجم کتاب فلسفهی تنهایی رو برامون گفت.
⚘ فصل چهارم با عنوان «تنهایی و اعتماد» راجع به ارتباط بین فرهنگ اعتماد و تنهایی فرد صحبت میکنه. اینکه ما فی الذات(یه سطحی از) اعتماد به دیگران داریم بخاطر همین هم توی خیابون که راه میریم اعتماد داریم که این آدمای غریبه دور و برمون مثلا تروریست و عامل انتحاری نیستند! یا به قول الهام حتی توی همین معاشرتهایی که داریم قاعدتاً اعتماد بینمون هست که این ارتباطها شکل میگیره. البته در سطح تعاملات بین فردی قطعا ما با این اعتماد کردن، که قاعدتاً به اشتراک گذاشتن حرفی اندیشهای تجربهای رو با اون فرد در پی داره، باعث میشه ما آسیبپذیری خودمون رو در برابر اون فرد هم بیشتر کنیم.
در سطح بالاتر هم راجع به ارتباط بین اعتماد در سطح جامعه (بین مردم و دولت و نهادها) و احساس تنهایی صحبت میکنه و اینکه جوامعی که اعتماد بین ملت و دولت پایینه، افراد حس تنهایی رو بیشتر تجربه میکنند. راه حلش هم «حاکمیت مقتدر قانون» هست. اینکه یه قانون درست و حسابی وجود داشته باشه که فساد و عدم عدالت و … به حداقل برسونه تا این اعتماد بوجود بیاد و …
⚘ فصل پنجم راجع به تنهایی و عشق و دوستیه که اولش با بررسی انواع دوستی از نظر ارسطو و کانت شروع میشه. ارسطو سه دسته برای رابطهی دوستی تعریف میکنه؛ «دوستی سود محور»، «دوستی لذت محور» و «دوستی فضیلتمندانه». اولی که منظور دوستیای هست که دو طرف تا وقتی یه سودی به هم میرسونند این دوستی هم ادامه داره که کمارزشترین و ناپایدارترین نوع دوستیه، دومی هم با اینکه شاید صفا و حال خوشِ بیشتری داشته باشه ولی باز هم ناپایداره، و اما سومی… ارسطو میگه: “در این دوستی، دو طرف به جز خیر برای همدیگر نخواهند و نگُمارند و تماماً از اندیشه و تفکر و ذوق بر یکدیگر مانند…” که این حالت خیلی آرمانیه البته.
کانت هم تقریباً به همین شکل دستهبندی میکنه انواع دوستی رو. دو نوع اول از دستهبندی ارسطو رو که خیلی بادوام نیستند رو در یک دستهی «دوستی بر مبنای نیاز یا ذوق و حال» قرار میده و دربارهی دستهی سوم میگه که لازمهی چنین دوستی عمیقی، سعهی صدر و توانایی شنیدن راز همدیگه است. از حالتهای آرمانی که بگذریم کتاب میگه لازمهی دوستی پایدار، ایثار و از خود گذشتگیه.
⚘ دربارهی اعتماد و صمیمیت، مسعود نکتهی جالبی گفت. اینکه لازمهی صمیمیت، اعتماد هست ولی لازمهی اعتماد، صمیمیت نیست. یعنی شما ممکنه به یه نفر اعتماد داشته باشی ولی باهاش صمیمی نباشی. ولی اگه بخوای با یه نفر صمیمی باشی باید اول بینتون اعتماد وجود داشته باشه.
⚘ دربارهی تنهایی و عشق بعد از تقابل اندیشهی وحدت در عشق و شکگرایی در باب عشق (که اعتقاد دارند اصلا عشق وجود نداره و رابطهی عاشقانه یا به جفا و جدایی ختم میشه یا اگر هم وصالی باشه، خود این وصال باعث بکارت روح و مانع رشد روحانی فرد میشه)، میرسه به نظر Karl Jaspers که میگه انسان به این تنهایی نیاز داره ولی از طرفی موجودی اجتماعی هم هست، پس نهایتاً باید طوری تعادل رو حفظ کنه که هم مَنیَّتش حفظ بشه و در عین حال مفهوم «ما» و تعلق خاطر رو تجربه کنه. علاجش هم عشق و دوستیه. تمام!
📚کتاب هنر شفاف اندیشیدن رو خیلی مختصر ادامه دادیم. جلسهی بعدی از خطای 31ام تا خطای 50ام بحث میکنیم🤞
🎭 در بین صحبتهای فلسفهی تنهایی، ضیافت افلاطون هم بنظر رسید گزینهی خیلی خوبیه برای نمایشنامه.
Saba
@saeealin
@MicronBoy
و دوستان علاقهمند دیگر،
برای فردا علیالحساب سعی کنیم «شب هزار و یکم» رو داشته باشیم روی گوشیامون برای گمانهزنیهای اولیه.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
هماهنگی برنامهی فردا:
زمان: ساعت 3 بعدازظهر
مکان: روبروی آرنبرگ برای راحت پیدا کردن، لوکیشن میفرستم، و بعد کنار آرنبرگ
تدارکات:
+زیرانداز هر کسی بیاره خوبه که بتونیم با فاصله بشینیم
+بساط چای رو مسعود زحمتش رو میکشه☕️🍀
@Shahnazari
+تنقلات و اینا هر کی هر چی دوست داشت بیاره
+ماسک الزامی نیست اون محدوده ولی قاعدتاً باید همراهمون باشه
+کارت و لوازم بازی اگه داریم بیاریم بسته به شرایط اگه شد بازی کنیم.
+تدابیر امنیتی: مسعود
@Shahnazari
+سر وقت بیایم🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
☘️🍀ممنون از همگی🍀☘️
#Meeting_minutes