🍀شرح جلسهی ششم🍀
به قلم فرشته
🍀و اما شرح مختصری از جلسهی ششم🍀
حاضرین: آیدا، امیر، صبا، سروش، سعیده، ارمغان، فرشته
🌻خوش و بش داشتیم جای دوستان خالی… سعیده یه سوال پرسید که توی کلاس زبان ازشون پرسیده شده بود و اینکه Do’s and Don’t’s کشور شما چیه…اگه نظری داشتید بگید بچهها
📚 کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» رو ادامه دادیم از خطای 34ام تا خطای 44ام
⚘ خطای 35 راجع به درگیر شدن مغز هیجانی برای برنده شدن در یک خرید یا مزایده و … بود که منطقی پشتش نیست و به قول صبا درواقع برندههای این مزایدهها بیشتر وقتها بازنده هستند چون بیشتر از ارزش واقعی چیزی براش سرمایه کردند صرفاً در اثر هیجان و طمع برنده شدن. اینجا امیر در مورد
neuromarketing techniques
برامون گفت و مثالهای خیلی جالبی زد.
شاید بد نباشه یه ویدئو در این باره روی گروه بفرستی، ممنون🙏😊
Amir
⚘ خطای 36ام راجع به تمایل ما برای عامل دونستن شخص برای موفقیت و شکست صحبت میکنه. اینکه ذهنمون ناخودآگاه «شرایط» رو نادیده میگیره در رقم خوردن اون موفقیت یا شکست.
⚘ خطای اثر هالهای🤦♀: اینکه ذهنمون یک ویژگی یا مشخصه رو از یه چیزی میگیره و به تناسب اینکه اون ویژگی اول، مثبت یا منفی بوده، ویژگیها و مشخصههای دیگه رو هم فرض میکنه و حتی باور میکنه در مورد اون چیز. به قول سروش ذهن آدم بایاس میشه و خب مثلا کسی که زیباست، قطعاً اعتمادبنفس بیشتری داره، راحتتر صحبت میکنه و …همین باعث میشه تصویر مثبتی از اون فرد شکل بگیره و ناخودآگاه ما تمام ویژگیهای مثبتی که دوست داره رو (بدون شواهد عینی از خود اون فرد) براش متصور میشه.
@MicronBoy
سروش بعد جلسه همچنان دیشب داشتم فکر میکردم به حرفها، یادم اومد واسه این قسمت و این مثال جا داره بگیم «باور زیبایی» مهمه. خیلیها هستند که علیرغم زیبا بودن ولی اعتماد بنفس پایینی دارند و… (داریم راجع به اعتماد بنفس ناشی از زیبایی صحبت میکنیم، حالا بماند که «باور خودارزشمندی» ریشهی اصلیه)
⚘ خطای توهم پیشبینی رو صبا برامون روشن کرد که هرچقدر یه سیستم پیچیدهتر باشه و بازهی زمانی طولانیتر، پیشبینیِ درست سختتر میشه.
⚘واژهبندی درمورد نقش و تأثیر کلیدی انتخابِ کلمات میگه چه در نوشتار علمی و ادبی و چه حتی مکالمهی ساده و معمولی دوستانه. اینجا جاتون خالی بحث گُل انداخت و یک سری ایده و پیشنهاد نتیجه شد که در آخر میارم☺️.
پینوشت: در انتخاب کلماتمون دقت کنیم حتی اگر یک پیام یا مکالمهی ساده است…
⚘ دو خطای آخر خطای عمل و خطای از قلم انداختن بودند. اولی میگه وقتی شرایط و انتخابها شفافیت لازم رو ندارند، اقدامی انجام نده و صبر کن تا شرایط شفاف بشه. البته که از بیرون و از دید جامعه شاید به این بگند دست روی دست گذاشتن ولی تا وقتی شرایط مبهمه، این خطای ذهن ماست که اقدام نکردن رو منفی تلقی میکنه.
حالا خطای بعدی در مورد انفعاله که میگه وقتی شرایط و انتخابها شفاف هستند(تفاوتش با مورد قبل) اقدام نکردن و انفعال نشون دادن در مقایسه با اقدام، انتخاب، و تصمیمِ اشتباه، مثبت تلقی میشه. مثال صبا وقتی مشکلی هست، یا تو سمت راهحلی یا خودِ مشکلی، حد وسط نداریم.
نظرات و پیشنهادات:
🍀سروش در راستای اهمیت واژهبندی مخصوصاً برای پرزنتیشن و اینکه ما در مقایسه با هلندیها و بلژیکیها(که خیلی بنیادی این موارد کار شده توی سیستم آموزشیشون) چقدر نیاز داریم بهبود بدیم soft skills خودمون رو، پیشنهاد داد اونایی که دارند کار میکنند این موارد رو با بقیه به اشتراک بذارند و اگه جمع پتانسیلش رو داشت روی مهارتهامون کار کنیم(من پیشفرضم اینه هممون به یه نوعی درگیرش هستیم و مطالعه یا تمرین جانبی داریم براش)
@MicronBoy
🍀 یه بحثی هم داشتیم راجع به تفاوت busy بودن و efficient بودن (و اینکه مثلا صبح تا شب پای سیستم میشینیم و حس میکنیم سرمون شلوغه، فکر نکنیم این به معنای خوب و بهینه کار کردن هم هست) که صبا در این راستا به موارد کمالگرایی و overthinking بعنوان موانع این موضوع اشاره کرد و یادمون افتاد که اصلاً گروه دقیقاً با یه همچین بحثی (روی گروه بزرگه) شکل گرفت و چقدر خوب میشه که این موارد هم بگنجونیم توی برنامهی گروه.
اگه درست خاطرم باشه شما
@H_qorbani
بودید روی گروه راجع به کتابهای رز شافران و استفان گایز گفتید. فکر میکنید (علاقه دارید) برامون بگید در موردشون؟
🍀 فرشته مسئولیت مثنویخوانی در ابتدای جلسات رو بعهده گرفت. قبل از جلسه داستان انتخابی روی گروه اعلام میشه تا دوستان بخونند و بهتر بتونیم از این گنجینهی پر از درّ و گهر استفاده کنیم.
☘️🍀ممنون از همگی🍀☘️
#Meeting_minutes