🍀شرح جلسهی بیست و دوم🍀
به قلم صبا فاضل
🍀شرح جلسهی بیست و دوم🍀
حاضرین: فرشته، عرفان، سعیده، محمد، علیرضا، حمید، الهام، مسعود و معصومه، آیدا، نگین، مونا و صبا
📖 شاهنامه؛ سرگذشت شاهان ایران
⚘ سعیده یک معرفی کلی از شاهنامه فردوسی ارائه داد و به جنبههای اسطورهای، پهلوانی و تاریخیاش اشاره کرد.
⚘ داستان شاهان رو از نخستین شاه، کیومرث، آغاز کرد و به ترتیب از شاهان بعدی؛ سیامک، هوشنگ، طهمورث، جمشید و ضحاک گفت.
داستان ضحاک تا به اینجا پیش رفت که اهریمن در لباس آشپز نزد ضحاک میره و امور پخت غذا رو به عهده میگیره. به پاسِ خدمتش به ضحاک، از او میخواد که اجازه بده دو بوسه بر شانههای ضحاک بزنه. دو مار از محل بوسههای اهریمن ظاهر میشن و بریدن مکررشون سودی نداره و هربار مارها از نو ظاهر میشن. تنها چارهی آرام کردن مارها این بوده که هر روز هر کدوم مغز سر یک جوان رو بخورند.
⚘ در ادامهی داستان، جلسهی بعد، سعیده ماجرای دو خردمند که به قصر ضحاک وارد میشن، خواب ضحاک و تعبیرش رو برامون تعریف خواهد کرد. ✨
🎬🦾 نیمه دوم جلسه اما به موضوعِ چالشبرانگیز هوش مصنوعی، انسان ماشینی و تفاوت انسان و ربات پرداخته شد.
⚘ محمد بحث رو با این پرسش بنیادین شروع کرد که “انسان چیست؟” یا به بیان دیگه “فرق بین انسان و ربات چیست؟” پاسخهای متنوعی که به این سؤال داده شد، عبارت بودند از: خودآگاهی، احساس، خلاقیت، وجدان، روح، خون و اندام، تولید مثل و غیره.
⚘ در ادامه محمد به منحنی uncanny valley یا دره وهمی اشاره کرد که رابطه بین میزان شباهت ربات به انسان و احساس دافعه یا جاذبه انسان به اون رو بیان میکنه. بر این اساس، انسان به درجاتی، از کسی یا چیزی که شبیه انسان هست ولی انسان نیست، میترسه!
⚘ در طول گفتگو سؤالهای متعددی از طرف اعضا مطرح شد از جمله:
– چه میزان از رفتارهای ما به عنوان انسان برنامهریزی شده است؟
– در پردازش دادههای گسترده و متنوع، انسان بهتر عمل میکنه یا ربات؟
– عامل حیات در انسان چیست؟
– اگر انسان چیزی فراتر از ماده است، دقیقاً چیه؟
این بحث رو هفتهی آینده پی خواهیم گرفت. چند فیلم هم محمد به عنوان ‘کار در خانه’ معرفی کرده، ولی اولویت با دو فیلم قبلیه: Ex Machina و Blade Runner 1982.
🔥سخن پایانی اینکه جلسهی آینده (دهم بهمنماه) مصادف با “جشن سده” یکی از بزرگترین جشنهای ایرانیه. گذشتگان ما در غروب این روز آتش بزرگی روشن میکردند و گِردش جمع میشدند و جشن میگرفتند.
برای پاسداشت این آیین باستانیِ نسبتاً از یاد رفته، الان که امکان برپایی آتش بزرگ (‘همچو کوه’ به قول فردوسی) رو نداریم، در جلسه آینده همهمون شمع روشن خواهیم کرد؛ به عنوان جلوهای کوچک اما حقیقی از آتش.
خوب باشید ⭐️
#Meeting_minutes